VANDRE-RETREAT - 9. TIL 12. SEPTEMBER 2021

De fantastiske oplevelser står i kø, når Den Grønne Port inviterer til årets fedeste vandre-retreat den 9.-12. september.

Under den 3 dage lange vandretur skal du gå på nogle af Sydsjælland og Møns smukkeste naturstier, som fører dig igennem tæt naturskov, åbne marklandskaber og forbi betagende Møns Klint. Og når turen er omme, har du tilbagelagt i alt 44 km.


Ruten er sammensat af en række lokale naturentusiaster, der kender alle naturperlerne i området som deres egen bukselomme. Vi sparker turen i gang med et oplæg om vandring og naturens helbredende kræfter ved forfatter og foredragsholder Simon Høegmark og undervejs får du mulighed for at du prøve kræfter med stillevandring og nærværsøvelser, der sender krop og sind direkte i skildpaddegear. Naturen er bare balsam for sjælen!


Men uden mad og drikke duer helten ikke. Derfor bliver du forkælet meden lang række lokale specialiteter morgen, middag og aften. Blandt andet skal der laves mad over bål med lokalt dyrkede råvarer og smages gin lavet på blomster og urter sanket på Møn, mens et groovy jazzband står for aftenunderholdningen på Camønogården. Det bliver et sansebombardement uden lige!


Nætterne tilbringes på Idrætshøjskolen Bosei midt i Faksinge skov, på campingplads ved en af Danmarks skønneste badestrande og på den charmerende Camønogård der er omdrejningspunkt for vandrelivet på Camønoen. Al bagage transporteres fra sted til sted, så du slipper for at gå med tung oppakning.

Læs det samlede program her


Tilmelding og betaling Her


Program


Vandretur

Med Den Grønne Port

Præstø – Jungshoved - Nyord – Ulvshale – Møns Klint 9. – 12. sept. (44 km)

Længes du også efter samvær, nærvær, dage med vandring og tid til eftertanke?

Bliv inspireret af naturen, smag de lokale fødevarer og hør foredrag om vandringens og naturens helbredende kræfter!

Turbeskrivelse:

Torsdag d. 9/9:

Mødested: Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, 4720 Præstø. Tjek ind fra kl. 15 / Programstart kl. 16

Indkvartering på 2-ps’s værelser.

Velkomst, turgennemgang og kortudlevering.

Fremvisning af skolens økologisk køkkenhave, som drives i fællesskab med to lokale Michelin restauranter. Aftenspisning og kaffe / te.

Foredrag med forfatter til bogen ’Vi er Natur’ Simon Høegmark, om naturens kreative potentialer og helbredende kræfter.

Fredag d. 10/9:

Morgenmad – udlevering af frokostpakke.

Personligt overnatningsudstyr (telte, sovepose m.v.) læsses på følgebilen.

Vandring forbi Nysø Gods til Præstøs maleriske havn. Derefter via småveje over Jungshovedhalvøen til Jungshoved Kirkehavn. (11,6 km)


Her venter Postbåden ”Røret”, som sejler os gennem Bøgestrømmen til øen Nyord (45 min). At komme til Nyord er som at blive sat tilbage til 50’ernes fredelige landsbyidyl med nydelige bindingsværkshuse og små haver omkranset af buksbom. Danmarks mindste museum eller den lille kirke er absolut et besøg værd. Turen fortsætter over Nyord Enge, Østdanmarks største rastested for ande- og vadefugle. Den lille bro bringer os til ”fastlandet”, til Ulvshalehalvøen på Møn. Ulvshales uberørte naturskov har sin helt egen fauna og geologi. Man kan vælge at gå gennem skoven eller følge strandstien og Sandvejen til Ulvshale Naturcamping, hvor vi overnatter i egne telte. (7,7 km) Pladsen har vi for os selv. (Mod merpris kan evt. arrangeres B&B på Nyord).

Til aftensmaden får vi hjælp af Benjamin, der er ekspert i mad over bål - igen med lokale råvarer.

Vi får besøg af Sara og Uffe fra ”Isle of Moen”, der fortæller og giver smagsprøver på deres gin, snaps o.a., der er fremstillet af håndplukkede botanicals. Måske har du lyst til en aftendukkert i det friske og rene Østersøvand på en af Danmarks smukkeste strande.

www.dengroenneport.dk


Lørdag d. 11/9

Efter en morgenmad med udsøgte specialiteter og ’smør-selv’ lunchpakke med lokalt produceret brød, pølser og oste, mm, fortsætter turen langs Møns nordkyst og den vidunderlige strand. Lidt efter søger vi ind i landet, følger Camønoen og passerer Nordfelt Gods. Ruten ”slår et slag” igen ned mod stranden og fortsætter videre ad småveje til Camønogaarden i Stubberup. (17 km)

Her overnatter vi i fælles soverum med 2 – 6 senge eller i telt. (Der er i alt 25 overnatningspladser indendørs, resten i telt med en rabat på 75,- kr. pr. person).

Igen laver vi mad over bål. Et jazzorkester står for underholdningen, og der er mulighed for

en lille svingom. Det lokale Møn Bryghus tilbyder servering (egen regning).


Søndag d. 12/9

Efter morgenmad og madpakkesmøring går vi til Liselund Slot med den romantiske park (kort historisk gennemgang). På turens sidste etape, der fortsætter langs de spektakulære klinter, er der mulighed for at gå i stilhed med guidede nærværs-øvelser og med naturen som inspiration. Bedre fås det ikke!!!

Jydelejet  er endestation. (8-9 km)

Kl. 13 og kl. 14.30 er der reserveret bus tilbage til idrætshøjskolen med ankomst 45 min. senere.

PRIS: 2.975,- kr. Alt inkluderet: Fuld forplejning, 3 overnatninger, guidning, undervisning, foredrag, jazzband, bagage- og bustransport og følgebil.


Køb billet Her